!TEMAN-TEMAN BLOG!

Sunday, 25 January 2015

MI BRUNEI KANTIN MUZIUM SARAWAK

Assalammualaikum..
Cuaca sejuk-sejuk ni perut asyik nak mintak diisi je kan.. Kadang-kadang tak tahu dah nak makan apa.. Hurmm..

Pagi kelmarin kawan ajak pegi makan mi brunei.. memang pernah dengar mi brunei ni kat Kuching... Cuma yg aku pernah makan ialah mi brunei kat Sibu memang famous..

So trylah mi brunei ni kan.. Jangan tak rasa.. Order semangkuk mi brunei special memang agak lain dari mi brunei yg dijual di Sibu.. Kalau kat Sibu mi brunei ada isi daging dan perut lembu.. Kat sini mi bruneinya isi tulang lembu sepenuhnya..

Rasa memang tak samalah.. Agak berlainan yang aku makan kat Sibu.. Maaflah jujur aku bagitau member aku yg ni rasanya memang tak setanding mi brunei di Sibu.. Kalau kat Sibu sup dagingnya memang ada feel menghirup kuahnya... Mungkin lidah tak sama kot hehe tu yang diorang kata mi brunei kat Muzium Sarawak ni sedap... Lain-lain citarasa..

Kalau yang nak mencuba bolehlah berkunjung ke kantin yang terletak di belakang Muzium Sarawak...
MI BRUNEI SPECIAL

1 comment:

  1. owh nmpak pun dh terliur..barnagkali tuan kedai tu khabisan daging kot tu psl bag tulang jerk...kalau kite org kat sini dipanggil sup tulang jer hehehe

    ReplyDelete