!TEMAN-TEMAN BLOG!

Saturday, 27 July 2013

ON THE WAY TO SIBU

Assalammualaikum....

Apa plan korang hujung minggu ni... Mesti ada yang balik kampung nak berbuka puasa termasuklah perantau seperti aku ni...Perantau ker... Since dekat-dekat nak raya ni takde kerja urgent nak disiapkan jadi aku plan balik Sibu hujung minggu ni... Aku memilih menaiki bas kes nak jimatkan kos minyak kereta.. Tambang dari Mukah ke Sibu RM20..3 Jam perjlanan

Tu lah menyesal plak beli kereta jenis auto... Minyak kalau guna untuk long distance memang mengalir macam air huhuhu... Aku beli kereta jenis auto ni dulu pun sebab time tu aku bekerja di Kuching jadi perlu menempuh traffic jammed... Takdelah lenguh kaki menekan pedal klac...

Okey aku nak ucapkan selamat berhujung mingu...Bagi yg dah mula cuti raya tu SELAMAT HARI RAYA MOHON MAAF ZAHIR DAN BATIN
....

posted from Bloggeroid

34 comments:

  1. Belum cuti lagi. Minggu depan baru balik kampung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya hanya ambil cuti raya 2 hari sahaja

      Delete
  2. selamat berhujung minggu....moga perjalanan dilancarkan...

    ReplyDelete
  3. keta kmk auto juak tapi minyak oke lah juak...mungkin nangga jenis keta lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kereta kmk kuat makan minyak mun long distance...

      Delete
    2. oww...mok kitak abis minyak ditekan..hehe

      Delete
    3. kali juak makin dekat jalan lurus nang tekan sampey 120km/j hehehe

      Delete
    4. hehe sama ngan husband kmk tok..sbb ya kmk xmok nya drive kadang2..kadang lebih dari 140km/j nya embak.kmk alu berpegang jak sambil mengucap..haha

      Delete
    5. hehehe..especially mun jalan dari simpang balingian ke selangau ya best nar press minyak ya

      Delete
    6. Adehey..kmk n husband keja kat area selangau bah..yang surau ada tepi jalan n ada lory yang banyak ya..hihi mun ktk perasan lah..

      Delete
    7. sik perasan kmk..kali limpas kmk ajak hehehe...mun masjid kat kem oya ya tauklah kmk hehehe

      Delete
    8. ya dah nak sampey sibu ya..tmpat kmk tok, dekat jak dari selangau..hihi

      Delete
    9. hehehe sik kmk tauk...nya dekat pasar selangau yakah

      Delete
    10. sik juak dekat gilak..camni oww...hihi mun ktk ada limpas, tangga jak mun ada suro tepi jalan..area sawit2..haha

      Delete
  4. ha eden kijo la.nk balik kg lgsg xd peluang sebab xd cuti.walau pon dh mintak cuti awl, terpkse mengalah. ermmm susah kalau berlembut dgn kwn,bila susah lgsg dia xpnh pikir susah kita.adoii...balik kg pon sok nk raya cz 7hb keje lagi.thn ni lgsg xsempat prepare pape kat umah.sedihnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dugaan raya tu ..sabar yer...tapi kalau kena kat saya memang nangis tak raya ni...

      Delete
  5. selamat berhujung minggu..semoga dipermudahkn dlm pejalanan..=)

    ReplyDelete
  6. woo.. jgn menyesal beli kereta auto.. bez aw.. xde penat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...betul memang tak penat sebab tak perlu tekan pedal klac cuma tulah...minyak kereta auto dia buat minum jer hehehe

      Delete
  7. semoga selamat sampai dan pulang.

    ReplyDelete
  8. SELAMaT BERHUJUNG MINGGU :)hari nie buat kuih saje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti banyak kuih Acik buat ni yer...wahhh esok dah kembali kerja huhuhuhu

      Delete
  9. awal balik kampung, selamat bertemu keluarga dan selamat hari raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum lagi bunda..balik hujung minggu...cuti raya nanti pun tak lama sebab kena jaga office bagi peluang yang lain beraya

      Delete
  10. perghh.. ng awal la bercuti.. haha

    ReplyDelete
  11. semoga semuanya selamat.. dan tak lupa selamat hari raya aidilfitri untuk adhie.. :D

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan ..
    saya x jual biskut2 tuu .. tapi saya beli utk family saya ;)

    salam ramadhan dan lebaran ye ..

    ReplyDelete
  13. Selamat Berhari Raya...semoga selamat dalam perjalanan...

    ReplyDelete
  14. wahhhh.... selamat hari raya ya..

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya,maaf zahir batin..meh la singgah..salam kenal ;)
    http://ceritasitelingabulat.blogspot.com/

    ReplyDelete