!TEMAN-TEMAN BLOG!

Wednesday, 3 July 2013

AKU DAN COKLAT

MACKINTOSH'S - Quality Street


Assalammualaikum...

Ehemm ehemm AKU DAN COKLAT...memang aku dan coklat tak dapat dipisahkan. Tak tahulah kenapa coklat ngan aku ni kira macam aur dengan tebing...isi dengan kuku...Aisehhh, betul lah kalau aku ke mana-mana coklat memang aku pastikan dalam bekalan aku. Kat office aku pun laci meja cadburry yang saiz mini tu memang standby. Sebab apa aku suka coklat, sebab bila aku stress coklat ni salah satu pengubat stress aku, yelah kemanisan rasanya akan memberi aku satu perasaan happy. Especially time buat kerja, yelah korang mesti cakap kerja mana yang tak stress semua kerja stress..Itu memang aku tak nafikan...

Hazelnut In Caramel, Coconut Eclair, Orange Creme, Fudge, Noisette Triangle, Orange Crunch, Caramel Cup, Toffee Deluxe, Milk Chocolate Chunk, Toffee Finger, Toffee Penny dan Strawberry Creme


Tapi cara kita handle stress tu yang penting..Ada orang kalau stress mesti dia akan lepaskan kemarahan kat orang lain kekadang kita yang tak bersalah ni tak pasal-pasal kena serang... Aku pulak senang jer makan sebutir coklat..Kalau ukur lilit pinggang aku makin panjang tu memang tau lah aku nak salah kat sapa hehehehe. Kerja aku memerlukan aku berhadapan dengan akaun dan nombor, jadi imaginelah time-time nak closing akaun dan buat report memang coklatlah peneman aku.. Aku mula minat coklat ni pun sejak aku mula bekerja dalam bidang perakaunan dan kewangan...CHOCOLATE IS MY BEST BUDDY

Senang dibawa ke mana-mana sahaja..

8 comments:

  1. isk-isk...cik akak minat laj juak...tapi sik leh makan gilak...habis muka ditumbuhi jerawat....hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. mun kmk jerawat sik kisah Cik Akak cuma ya takut badan nait jak hahaha

      Delete
  2. salam ziarah :)

    selamat menenangkan diri..used 2 be an accountant n sy faham stress itu :)

    http://ummuamar.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam... yelah sebab hari2 juggling with numbers...

      Delete
  3. aiza suka juga coklat tu.. tapi selalunya masa kerja dulu kalau stress je mesti aiza tak dapat tidur.. cara nak bagi tidur aiza makan banyak2 sampai mengantuk.. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uiii bahaya tu nanti badan plak cepat naik

      Delete
  4. Sy peminat coklat quality street ni....satu tin skg brp RM ye and ktne ada jual? Tq

    ReplyDelete