!TEMAN-TEMAN BLOG!

Thursday, 19 September 2013

SEPETANG DI PANTAI DAMAI...TERIMBAS KEMBALI

Assalammualaikum...

Petang tadi sempat jalan-jalan sekitar pantai damai yang memang cantik ni... Sebenarnya aku ada sejarah kat sini...Sejarah apa? Imbas kembali... Di sinilah aku memulakan kerjaya pertama aku dalam perhotelan sebagai waiter... Kenapa tak percaya ker? Betullah habis aku study 2004 dulu aku terkial-kial mencari pekerjaan, akhirnya aku dapat rezeki kat sini..sekadar mencari pengalaman... Yang bestnya bekerja kat sini dulu ialah tips-tips yang aku dapat dari pelancong yang stay kat hotel ni... Bayangkan dalam sehari boleh dapat tips sampai 20-30 Dollar dan macam-macam lagi mata asing...tukar duit Malaysia berapa dah tu huhuhu... 

Tapi itu memang cerita lama..aku bekerja di sini sebagai waiter lebih kurang setahun...Dan kemudian aku diambil bekerja sebagai executive mempromosikan hotel, kampung budaya Sarawak, Damai Golf dan pakej-pakej pelancongan sekitar Damai... pun aku bekerja setahun jugak...memang aku dulu selalu tukar-tukar kerja..sekadar mencari pengalaman...rasanya dah 3 hotel tempat aku mencari rezeki dan bidang kerja pun berlainan.. Kawan-kawan yang sama batch kerja kat resort ni pun ramai dah berhenti kerana mendapat tawaran kerja di hotel lain...lost contact dah huhuhu...

Layan jerlah gambar kat bawah ni...lama dah tak klik-klik menggunakan DSLR...tengok masih ada bakat tak ambil gambar...

GUNUNG SANTUBONG

BARUK SUITE

PULAU SATANG



JANGAN MARAH SANTAI POSE KEJAP HEHEHE

GAMBAR KAT CHALET

46 comments:

  1. cantiknyer......hensem juga owner blog ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak kathy...ni yang buat rasa nak terjun laut ni hahaha

      Delete
  2. wah pakcik..agak-agak lah sikit...nie buat orang jeles je..huhu....sik pernah gi sia gik eh...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...Cik Akak mun ada cuti ya pegilah sitok Cik Akak hehehe...Kuching Sibu dekat jak...tok nang tempat pakcik zaman agik muda remaja lok wakaka....

      Delete
  3. cantik =) btol2 tenang..kalau dpat mndi kt pntai 2 mmg syok..view sies cntik bro adhie

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik permandangan kat sini...jauh dari kesibukan bandar...tapi rate hotel sini pun leh tahan gak...ni pun nasib baik stay free hehehe

      Delete
  4. Kacak na pemandangan kat cia. One fine day, kamek mesti g cia. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nang nice view sitok...mun nak datang jangan datang hujung tahun sebab musim tengkujuh...gelombang pun tinggi time ya...

      Delete
  5. en.adhie, pandai btl ambil gambar. Nice work bro. Sy tak reti nk ambil cm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa pun, nice work bro. sy setakat gambar sendiri pun kelakar dah nak ambil. hehehe..

      Delete
  6. Cantik sungguh permandangan tu.. sy suka pic sunset tu.. mmg terpesona. Thanks sharing ye :)

    ReplyDelete
  7. Serius cantik sangat pemandangan tu..Bestnye ada banyak pengalaman dan sudah ada kerja tetap pun..Wanie risaunya memikirkan kerja lepas grad nanti..huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe bila final year start write in kat mana2 company dulu

      Delete
    2. Takpe bila final year start write in kat mana2 company dulu

      Delete
  8. cantik jugak yea pemandangan pantai damai. masuk dlm list tmpt nak pegi le cam ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila sila jangan tak datang...dekat jer dgn Kampung Budaya Sarawak

      Delete
    2. Sila sila jangan tak datang...dekat jer dgn Kampung Budaya Sarawak

      Delete
  9. cantiknya pemandangan di sana adhie.. aiza tak pernah lagi pergi ke sarawak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Air Asia ada tiket murah Aiza hehehe..bolehlah datang

      Delete
    2. Air Asia ada tiket murah Aiza hehehe..bolehlah datang

      Delete
  10. cantikkk pandangn kat situ..cara tangkap gambar pun menarik..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang cantik permandangan sini...kat sinilah letaknya Kampung Budaya Sarawak

      Delete
    2. Memang cantik permandangan sini...kat sinilah letaknya Kampung Budaya Sarawak

      Delete
  11. cantiknya permandangan di situ... best lah.. teringin nak pergi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehlah datang nanti mama jangan lupa singgah Kampung Budaya Sarawak 5 minit jer jalan kaki dari resort

      Delete
    2. Bolehlah datang nanti mama jangan lupa singgah Kampung Budaya Sarawak 5 minit jer jalan kaki dari resort

      Delete
  12. indah dan damai nampak pemandangannya...sedamai namanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik tempat ni...sesuai untuk percutian

      Delete
  13. aruah ayah saya ada simpan gambar kenangan di Sarawak semasa berkhidmat dalam tentera, banyak gambar di sana, antaranya pulau sapi kalau saya tak silap...memang cantik pemandangannya.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pulau Sapi tu terletak kat Sabah... :)

      Delete
  14. Replies
    1. memang cantik permandangan kat Pantai Damai ni

      Delete
  15. Assalammualaikum, haaalllaamak, memang best lah Adhie, gambar santai atas katil, macho macho.. :)

    hishop satu untuk Adhie.

    iskandarx.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...is...thank you2 teruskan shopping yer hehehe

      Delete
  16. adhie..gambar yer cun!!!i like..ad bakat..ada2x..hihihi.lg2x gmbar gunung santubong tu..ad feel.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq ayut...saya masih budak baru belajar hehehe

      Delete
  17. bestnya dapat pergi tempat mcm ni... release tension tengok laut biru..

    ReplyDelete
  18. MashaAllah, so that's how Gunung Santubong looks like. Lawa sungguh.

    Nisa'

    ReplyDelete
  19. Cantik juga tempat ni. Oh, ada juga pengalaman kan. Kalau tak cuba tak tahu.

    ReplyDelete