!TEMAN-TEMAN BLOG!

Friday, 13 September 2013

CUTI YANG PANJANG...


Assalammualaikum..

Seronok kan bila hari Jumaat...Bertemu dengan Sabtu dan Ahad pulak tu...Tarik nafas lega kejap sebab terlepas dari beban kerja yang menimbun...Makin pulak nak penghujung tahun...Kebetulan pulak Isnin ni kita akan menyambut hari Malaysia...Hari cuti umum...Lagilah seronok cuti, takdelah Monday blues hari tu.. Apa plan korang hujung minggu.. Mesti ada yang plan nak pegi cuti-cuti, beriadah bersama family, mungkin juga ada yang hanya duduk jer kat rumah...

Esok sampai Sibu memang aku nak bayar hutang tidur ... Kenapa? Recently memang tidur aku tak cukup dan kurang rehat...Tu yang demam terkejut-terkejut...Biasanya memang macam nilah aku akan bayar balik hutang-hutang tidur..Macam mana pulak nak tau hutang tidur aku settle? Bila aku dah rasa penat badan aku hilang dan dalam kotak fikiran aku kosong tak ingat pasal kerja....Time ni memang sebarang bunyi atau suara aku tak nak mengganggu tidor aku hehehe.. Minggu sahaja berapa jam sahaja aku tidur..Jangan salah paham, aku bukannya bergadang ke apa...Tapi buat kerja sampai lewat pagi, tu pun terus mandi pagi dan pegi ke pejabat...Bulan ni rasanya agak busy sikit... Banyak sangat benda kena handle... Pejabat di Mukah agaknya in-tray dah menggunung sebab lama tak balik Mukah...

Sekadar buat apa yang aku mampu dulu... Badan aku ni pun bukannya robot yang ada mekanisasi menggunakan bateri... Bateri pun perlu charging gak, ni kan pulak kita manusia... Apa-apa pun Selamat Hari Malaysia dan Selamat Berhujung Minggu...

14 comments:

  1. selamat bercuti dan berehat yew...:)

    ReplyDelete
  2. Slamat bcuti dan slamat ujung minggu.
    Cuti pnjang bleh le caj lm sker energy tu,

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berhujung minggu...hehehe nak charging betul2 ni..

      Delete
  3. hmm..memang puas adhie berehat 3 hari ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...harapnya gitulah...nak rehat sepuas-puasnya....

      Delete
  4. selamat bercuti bro..fizi kat sini pun cuti belajar juga hehe :)

    ReplyDelete
  5. Selamat bercuti.. wah cuti sampai Isnin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isnin kan cuti umum...jadi amek peluang cuti ni rehat

      Delete
  6. Gunakan masa yang ada untuk pulihkan tenaga. Kesihatan perlu juga dijaga.

    ReplyDelete