!TEMAN-TEMAN BLOG!

Thursday, 12 September 2013

MUZIK KLASIK PENEMAN TIDUR MALAM

SUMBER:GOOGLE

Assalammualaikum...

Dah berhabuk dah blog ni aku tak update...Malam ni baru ada curi-curi masa nak berblogwalking dan blogging... Dah hampir seminggu aku di Kuching..Patutnya dah balik tapi terkandas gak dengan kerja yang perlu disiapkan kat sini...huhuhuhu... Nasib takde anak bini...Kalau tak memang diorang asyik kena tinggal jer... Rasanya lusa baru dapat balik ni sob sob sob... Lepas tu datang lagi ke Kuching untuk Bengkel yang dianjurkan oleh HQ...  Dua hari lepas aku demam...demam demam pun gagahkan jugak...MC pun burnt bila ada tugasan perlu diselesaikan...SAYA YANG MENURUT PERINTAHLAH KATAKAN...Memang seksa kalau buat kerja dalam demam... Nasib tak pengsan huhuhu...stress tu memang dah "makanan" aku hari-hari huhuhu... Apa boleh buat...anggap jer macam panadol...Memang pahit tapi sebenarnya ubat... hehehehe

Aku kalau rasa stress akan layan muzik klasik dari Vivaldi...Kenapa aku suka muzik dia...sebab aku sukakan alunan violin dengan scalenya yang turun dan naik...rasa macam sedang duduk kat satu tanah lapang dan membayangkan pergerakan awan dan burung-burung terbang... Wehhh betullah...cuba try dengar muzik Vivaldi ni dan pejam mata...mungkin lain orang lain penerimaannya...Mungkin korang ada cara sendiri hilangkan stress...

9 comments:

  1. ayat saya menurut perintah ya tek...sebijik nak salu di padah cik akak dengan akak sama kerja..hihi...tetak berlatak si dia di kerja cik akak..hihi.....ok lah cik akak jaga blog ok..:)
    berhoney moon jak kitak ngan kerja kitak ya...hihi

    ReplyDelete
  2. bz sgt 2 =) kalau ada isteri kecian juga acik kena tinggal..sbar la bro Adhie..demi kerja kn, smoga dipermudahkanNya..layan klasik Melayu la best bro..he3..tido pn lena je..

    ReplyDelete
  3. Amboi busynyer,,hihi..xpelah demi tanggungjawab...ermm..macam best je muzik tu..belum penah dengar lagi..nak cuba jugalah..hehe

    ReplyDelete
  4. Mun kamek stress, kamek suka nengar music Jazz terutama bunyi saxophone Dave Koz and lagu Shiela Majid.

    ReplyDelete
  5. Ciannya..demi tugaskn..dengar muzik salah satu cara mnghilangkn stress gak..=D

    ReplyDelete
  6. hihihi... bz yer adhie, takpe.. mama pun sama, ni pun mama curik-curik online.. kihkih

    ReplyDelete
  7. busynya adhie.. sesekali dengar muzik begitu jadi terapi untuk diri kita.. :D

    ReplyDelete
  8. Saya yang Menurut Perintah. Huhuhu... kita yang bekerja di bawah orang begitulah kan.

    ReplyDelete