!TEMAN-TEMAN BLOG!

Saturday, 23 November 2013

MINGGUKU YANG SANGAT BUSY...

Assalammualaikum...

Apa khabar blogger-bloggers semua... Waaa aku baru memunculkan diri di blog hari ni... Busy kerja..busy nak masuk rumah baru...carik kontraktor lampu rumah.... Kontraktor lampu semua dah dapat... Pening jugak rupanya mencari kontraktor pasang semua lampu-lampu kat rumah... Aku ingat senang jer wah wah... Rabak poket ku ni weiii hahaha... Kan dah meroyan melalut bagai... Insya Allah next week kalau ikut jadual Khamis aku dah leh pindah siap wiring dan pasang lampu... Kalau saper-saper yang kat Sibu tu nanti aku nak jemput buat kenduri doa selamat sikit (Insya Allah majlis dalam awal Disember) sempena "naik rumah" kata orang Sarawak... hehehe...

Habis gak satu Sibu aku jelajah.. Macam-macam harga kontraktor letak kat aku... Ada tu yang boleh aku pengsan dan mata juling naik atas... Survey punya survey akhirnya dapatlah sebuah kedai yang dapat bagi aku best price lampu, kipas siap dengan wiring sekali... Nama kedai tu Hollywood Lighting kat jalan Ling Kai Cheng... Kedai-kedai lain sampai RM6K letak harga... Tapi yang Hollywood Lighting ni memang leh bargain punya terbaik... Chandelier plak aku beli kat Victoria Lighting nak letak kat ruang tamu rumah...Harga memang berbaloi-baloi... Jadi poket aku dah rabakkk.. Lepas ni telan maggie hahaha... Nak deco rumah...


Yang kat atas ni aku memang berkenan sangat-sangat... tapi yang aku pilih hari tu tak sempat nak snap, bateri henpon dah kong...huhu... Lebih kurang yang atas ni aku beli... Tapi panjang sikit... Taklah berjuntai-juntai sangat yelah rumah bujang wakakaka... Simple jer.. Harga pun boleh tahan... Yang atas ni reganya RM250... Tapi yang panjang sikit lebih mahal sikit tapi masih murah bagi aku, sebab kedai-kedai lain tengok harga pun aku leh terkentut durian tengok rega (haaa kan datang merapu dah aku)


Tak minat sangat chandelier yang berjuntai-juntai ni huhuhu...cancelled
Too Feminin...Tak kuasa aku hahahaha


Yang ni pilihan untuk lampu bilik tidur hehehe...romantik tak lampu dia

Janganlah hairan kalau aku 2-3 bulan ni macam chipsmore kejap ada kejap takde... Chipsmore pun tak macam aku wakakaka... Cik Akak Naomei ni bila nak belanja makan hahahaha... Satu Sibu pun tak pernah terserempak hehehe...Jangan marah Cik Akak gurau-gurau...Amboi Cik Akak bukan main lagi usik pakcik kat facebook yer huhuhuhu...

9 comments:

  1. Woooo cantik lampu ya doeee. Sik best eh, kmk jauh gilak tok rah kuching. Kch g Sibu maok makan 6 jam ehh. Ney dpt tok T_T Pst, mok cari geng tido gik tok, lampu dah romantic yaa hahaha :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...kelak kirum ke kchg jak lauk kenduri... geng tidor...apuuu lom gik lom lom... gk rabak poket tok

      Delete
  2. cantik ye.....baru nampak.....salam bro...ada masa lawat saya.....kita geng kat bro....

    ReplyDelete
  3. kita geng bro.....mengeratkan tali persaudaraan Islam....

    ReplyDelete
  4. Gambar kat facebook tu handsome...waktu muda kah? Alahai tak pernah jumpa Nao Mei...walaupun dekat ye....hihihi..belanja le cik akak kita tu...

    ReplyDelete
  5. Insya Allah saya akan blogwalking blog saudara... tu gambar pic FB 2 minggu lepas...huhu

    ReplyDelete
  6. hahaha...amboi....amboi...dok sebut nama cik akak nie....
    tak sayang mulut ke uncle...hahaha...nak cik akak belanja..tunggu payday isnin nie..cari je cik akak....hihi...cik akak belanja makan nasi lemak...wah-wah...ambik jimat kit....

    ReplyDelete
  7. Kena pilih lampu yang sesuai dengan rumah.

    ReplyDelete