!TEMAN-TEMAN BLOG!

Wednesday, 21 August 2013

BACK IN ACTION

Assalammualaikum...

I'm back..kesembuhan dah 90% tapi batuk-batuk masih lagi.. Cuma aku tak boleh sangat minum ubat batuk yang doktor tu bagi... Mata aku akan mengantuk dan menyukarkan aku untuk menyudahkan tugasan yang bertimpa-timpa yang diberi pada aku sekembali dari Kuching... Sekarang aku di dah berada di Sibu..Transit semalam..esok seawal jam 5 pagi bertolak ke Mukah mula bertugas lagi...Minggu dan minggu depan aku kena siapkan mental dan fizikal aku sebab minggu depan aku akan ulang-alik Kuching kerana tugasan yang telah diserahkan..



Nampak tak kasut atas tu.. Korang tau tak aku dah pakai kasut tu dah 3 Tahun...Hehehe memang aku takde perasaan nak membeli baru walaupun hari raya sebab raya aku hanya selesa memakai sandal jer... Aku di Mukah bekerja di sektor perladangan jadi nak membeli kasut kulit tu memang jangan haraplah... jadi kena standby setiap masa untuk turun ke ladang bila diperlukan.. Nak dijadikan cerita.. Semalam aku kena tegur pihak pengurusan di HQ (kuching) sebab kasut aku tu macam tak sesuai di pejabat (HQ Kuching), yelah HQ kat sini aku kena ikut peraturan sebab diwajibkan memakai tali leher, baju kemeja dan seluar slacks... Kalau kat Mukah aku hanya memakai baju biasa sahaja dengan seluar dockers, kasut yang gambar kat atas tu lah... 



Bila kena tegur aku bergegas ke Plaza Merdeka dengan separuh demam huhuhu... Sampai kat Plaza Merdeka aku bukannya ke tempat rak kasut, aku gi kaunter perfumes Parkson...Hehehe kenapa sebab aku nak dapatkan voucher percuma untuk beli kasut...Pilih-pilih punya pilih aku 2 wangian Ermengildo Zegna dan 1 wangian 007 James Bond Ocean Blue... Jadi aku dapat voucher RM70..tapi sebelum tu aku kena ayat sales promoter jual minyak wangi tu dulu mesti bagi aku free gifts... Ayat punya ayat dapatlah travelling bag percuma... Apa lagi terus ke bahagian rak kasut, puas jugak carik..tapi aku mencari yang ada diskaun kalau retail items aduiii pejam matalah... Last-last berkenan kat kasut Bonia (ini pertama kali aku memakai kasut jenama Bonia), harga pun boleh tahan lepas diskaun, tolak dengan voucher dapatlah murah...




TRAVELLING BAG PERCUMA


Waktu tu memang Parkson macam lengang sangat, aku jer yang membeli-belah sakan kat situ, ada jugak sales promoter tegur, "Dah abis raya dah bang, baru nak shopping," aku cuma senyum...Kasut tu pagi tadi untuk masuk pejabat sebelum berjumpa pihak atasan takut kena tegur lagi... Agaknya kalau kat Mukah kasut ni memang simpan kotaklah huhuhhuhu...Sejak bekerja di Mukah aku memang jarang-jarang pakai smart kecuali bila ada acara tertentu jer atau mesyuarat dengan pihak lembaga pengarah...

Aku pun tak tahu kenapa tiap kali aku nak membeli barang di Parkson aku akan ke kaunter minyak wangi dulu sebab nak dapatkan voucher percuma, bagi aku ia seumpama aku dapat duit dan aku boleh guna voucher tu membeli barangan lain di Parkson... Rasanya ada beberapa lagi minyak wangi aku yang belum pakai dan disimpan huhuhu... Lagipun aku memang suka buat koleksi minyak wangi huhu



Tadi kat Kuching Airport sempat lagi ni singgah duty free shop, apa lagi aku capai satu botol minyak wangi Chanel - Bleu (hahaha)... Memang kalau dah antu minyak wangi memang pantang nampak minyak wangi hehehehe..




18 comments:

  1. wah sebijik cam cik akak...
    minyak wangi pilihan pertama..hihi

    ReplyDelete
  2. lain kali bila promoter tu tergur mcm tu kene cakap macam ni ''yer lahhh sebab adik tak nak ajak abang shooping raya sama-sama''

    ehehe ok tak ayat mcm tu :p

    ReplyDelete
  3. semoga cpt sembuh n boleh terus menjalanan tugasan 2 ookay!

    ReplyDelete
  4. byknye koleksi perfume pasni boleh la minx pandangan pasal perfume lelaki.heehh..semoga cepat sembuh ya ;)

    ReplyDelete
  5. Semoga cepat sembuh yer.. Bnyk koleksi minyak wangi..hehe..

    Btw kalo ade mse jmpt,join giveaway yg sy tgh buat nie yer.. Tq

    ReplyDelete
  6. semoga adhie cepat sembuh.. kena pakai kemas selalu la lepas ni.. :D

    ReplyDelete
  7. alang2 shopping, ha! dapat dua dalam satu lagi...

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum Adhie, yeaahh back in action balik, erkkk??? dalam demam2 pun kena bertugas gak kan? Hmm nasib baik lah Adhie jadi ahli blogger gak boleh lah kongsi2 cerita, best gak kan travel2 nie tapi kalau demam is rela dok umah je hehehehe.

    save22 satu, mambang kuning takder pulak isk isk.

    iskandarx.com

    ReplyDelete
  9. saya suka kumpul botol minyak wangi...so swett...tapi banyak dah pecah....hehe

    ReplyDelete
  10. kmk sik dapat gik dah cium bau minyak wangi...hehe dolok nang antu minyak wangi

    ReplyDelete