!TEMAN-TEMAN BLOG!

Tuesday, 27 August 2013

REVIEW: BLEU DE CHANEL PERFUME




Asslammualaikum

Hari ni aku nak review pasal perfume yang aku beli hari tu Bleu de Chanel.. Ini adalah merupakan kali pertama aku membeli jenama Chanel... Chanel ni lebih dikenali dengan haruman Chanel no 5 yang mempunyai dua wangian berbeza untuk lelaki dan wanita... Bleu de Chanel ni menjadikan Gaspard Ulliel sebagai ikon untuk perfume ni iaitu seorang pelakon Perancis..


Chanel de Bleu ni wangiannya tidak sangat menyengat hidung itu yang penting bila aku memilih minyak wangi..Pertama kali cuba dah terus rasa nak membelinya... Dengan gabungan unsur woody baunya masih lembut lagi dan sesuai digunakan untuk acara malam....Selepas beberapa ketika bauan ni akan bertukar menjadi bauan lebih fruity dan lebih fresh..Ada sedikit persamaan dengan Calvin Klein-Truth dan Azzaro-Chrome.. Yang bagusnya bauannya memang bertahan lama..

Review aku:

Bau : 4/5
Ketahanan Bau : 4.5/5 (6-7 jam atau lama lagi baunya masih melekat di pakaian walaupun satu hari)
Penggunaan : 4/5 Lebih sesuai untuk acara malam sebab baunya tidak menusuk hidung
Keseluruhan : 4.5/5 memang perfume yang bagus untuk dicuba bagi yang sukakan bauan woody dan gabungan fruity smells (sesuai dijadikan hadiah juga hehehe)





9 comments:

  1. cik akak ng suka nok lembut jak...
    mun kuat ilak...cik akak pon pening...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah mun kuat gilak leput org cium baunya

      Delete
  2. channel adalah salah satu perfume atas meja solek saya dan adalah salah satu favourite saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1st time saya beli brand chanel...yang ni memang tidak mengecewakan

      Delete
  3. wah...minat alu jak nya ngan minyak wangi

    ReplyDelete
  4. kathy pun tak suka bau yang menyengat sangat...sebab kathy selalu bersin jika bau kuat sangat..bau yang lembut dan segar baru best...

    ReplyDelete
  5. Assalammualaikum Adhie, alamak de chanel ka? hmm pastinya harum bau dia kan? nak tengok peta gaint jap dalam save22 mana tau sana ada jual kan?

    iskandarx.com

    ReplyDelete
  6. Saya tak pandai sangat nak pilih minyak wangi ni.

    ReplyDelete