!TEMAN-TEMAN BLOG!

Tuesday, 27 August 2013

HATI-HATI DENGAN LANGGANAN PIHAK KETIGA






Assalammualaikum...

Bulat bijik mata aku bila terima bil telefon aku untuk bulan Ogos dengan jumlah RM201.89...rasa nak pitam kejap huhuhu...Bila aku check statement ada caj yang aku tak sedari telah masuk dalam bil bulan ni iaitu RM45.50...bila aku check dengan digi service diorang kata aku ada subscribe dengan pihak ketiga...Bila pulak??? Aiyoo terus aku mintak cara nak batalkan servis tu... Banyak tu ...

Rupanya ini dicaj setiap kali bila mesej tu masuk ke dalam phone aku... tak pasal-pasal kena bayar RM45.50 bulan ni... Banyak tu boleh beli barrel KFC...


posted from Bloggeroid

19 comments:

  1. Bisalah tu. Saya pernah kena. Bila top up, kejap jer habis. Call customer service. Pada hal x pernah subscribe pon msg berbayar.

    ReplyDelete
  2. aiza pernah kena juga dulu, tapi tak banyak sebab cepat sedar.. terus aiza google cara nak unsubscribe.. syukur berjaya buat..

    ReplyDelete
  3. kena berjaga-jaga.. wah.. sedap lah.. tak guna tapi kita kena bayar... mama pakai BIS je kat bb mama... hihi, 20 ringgit sebulan. habis je malas nak topup dah.

    ReplyDelete
  4. Salam sejahtera. awieomar.blogspot dengan seikhlas hati nak menjemput anda sertai game top "BLOGGER" untuk musim yang ke 4. Segala yang berkaitan pasal game untuk musim 1, 2 & 3 boleh tinjau kat blog. Senang je caranya nak sertai game ni. Tak perlu buat apa apa entri, hanya komen di mana mana entri blog Awie Omar dengan menyatakan "SAYA SANGAT MAHU SERTAI BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES. SEGALA SYARAT DAN PERATURAN AKAN SAYA IKUTI".". Harap sudi la menyertainya. Ganjaran pasti ada untuk pemenang :) http://awieomar.blogspot.com/2013/01/blogger-4-survivor-series-pengenalan.html

    ReplyDelete
  5. banyak ya eh
    aok ho..kengkadang tanpa kita sedar ter sibscribe benda ya
    huhu...nang melambong bil

    ReplyDelete
  6. banyaknya kena bayar huhu nad guna prepaid je hehe

    ReplyDelete
  7. Banyaknya. Kalah cas bb kamek.

    ReplyDelete
  8. salam..saya pun pernah terkena jgk dlu..

    ReplyDelete
  9. wah..ada juak camya...banyak gik di caj ya

    ReplyDelete
  10. INFO TERKINI 1 – BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES
    Terima kasih sebab sudi menyertai game BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES. Anda adalah peserta lelaki keempat yang menyertai. Game ni kena ada 16 peserta. Game ini akan bermula setelah 16 peserta dapat dikumpulkan. “Adhie” – nama kod anda untuk game ini. Segala Info terkini berkaitan game ini akan diumum melaui peti komen anda dari semasa ke semasa. Terima Kasih :)

    ReplyDelete
  11. INFO TERKINI 2 – BLOGGER 4 : SURVIVOR SERIES
    Anda adalah blogger lelaki keempat yang menyertai game ini. Secara automatik anda akan menjadi ahli kumpulan B.
    Segala Info terkini berkaitan game ini akan diumum melaui peti komen anda dari semasa ke semasa. Terima Kasih :)

    ReplyDelete
  12. wahh banyak nye, acik pernah kena last2 acik call dan mintak di matikan segala service tu

    berkaitan dengan entri acik _entri PTPTN itu hanya gurauan "kalau " bukan betul-betul "hanya rekaan"

    ReplyDelete
  13. rugi jer bayar mahal mcm tu utk servis kita tak langgan...

    ReplyDelete
  14. Macam-macam boleh berlaku dunia di hujung jari ni. Tanpa kita sedari pula tu. Kenalah berhati-hati.

    ReplyDelete
  15. Assalammualaikum Adhie, benda nie selalu jadi bila kita beli nomb recycle, 3rd party subscription tidak akan lupuskan langganan walaupun bertahun2 nomb tak di guna pakai.

    ReplyDelete