!TEMAN-TEMAN BLOG!

Wednesday, 26 June 2013

GOLDEN BONBON NOUGAT

Assalammualaikum...

Lama betul tak makan nougat ni. Santai petang-petang macam ni balik dari kerja terus membuka bungkusan Almond Nougat Golden BonBon yang aku beli masa kat KLIA hari tu. Jangan pulak ingat nugget yang digoreng tu yer hehehe...Yang ni nougat yang dimakan macam tu sahaja. Rupanya yang macam tempe tu kalau masuk mulut memang nikmat dan asyik hehehehe...Ada dua jenis nougat ni satu yang crunchy kalau makan memang macam rasa nak patah gigi keras (aku tak suka yang ni) dan satu lagi yang soft (yang ni aku suka sebab lembut macam marsmallow). Yang aku beli ni ada 6 jenis perisa iaitu Honey Almond, Maple, Cranberry, Blueberry, Orange dan Coffee...




Bahan utama yang digunakan dalam nougat ni ialah Almond. Kandungan 50% Almond dari California, madu 25% dan putih telur. Isi kandungan Almond yang tinggi dalam setiap nougat ni akan membuatkan ianya kurang manis dan menerbitkan bau wangi. Memang besar-besar hirisan almond yang dimasukkan dalam nougat ni. Bagi yang menjaga kesihatan tu jangan risau sebab ia bebas kolestrol, bebas gluten, bebas lemak dan yang penting ia HALAL untuk dimakan oleh orang muslim. 

JANGAN RISAU IA HALAL

INI BUKAN TEMPE TAPI NOUGAT YER


3 comments:

  1. boleh mintak sigik....huhu..tah nyaman jak ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....Cik Akak kelak kamek ngidang masa raya jak

      Delete
  2. nampak macam sedap.. aiza tak pernah makan ni..

    ReplyDelete