!TEMAN-TEMAN BLOG!

Friday, 21 June 2013

Nasi Lemak Atan... Memang Da Bomb

Nasi Lemak Atan 07

Assalammualaikum...

Jenuh berjalan di KL hari ni dari Bukit Bintang ke KLCC berjalan kaki...balik Sibu ni memang aku perlu buat urutan kaki..Kat KLCC Isetan tengah sales giler-giler aku memang tak tahan...yang tu nanti aku cerita.. Ni aku nak cerita pasal satu tempat Nasi Lemak 80 sen ni. Kalau turun KL gerai nasi lemak ni memang wajib singgah, yelah satu bungkus 80 sen, seingat aku harga nasi ni dulu harganya 50 sen masa zaman aku bersekolah menengah (pernah bersekolah menengah di Sek Men Padang Tembak Jln Semarak) di KL dulu... Nasi lemak ni memang aku bawak bekal kalau ke sekolah dulu... Istimewanya nasi ni, sambal nya masih seperti yang lama tak manis dan tak pedas sangat... Uniknya makan kat sini korang boleh pilih lauk pauk macam sambal sotong, paru, sambal kerang, telur goreng dan macam-macam lagi untuk ditambah makan bersama Nasi Lemak bungkus tu..


Makan kat sini uniknya layan diri, kalau korang makan kat situ ambik nasi lemak tu dan duduk terus pilih meja duduk. Nak bawak balik pun boleh...jangan pulak tak bayar...kembung perut korang tu karang. Kalau rasa nak tambah lauk pauk pilih jer untuk variasikan nasi lemak korang tu. Aku suka makan paru dan sambal sotong kalau datang sini. Tapi hari ni aku hanya makan 2 bungkus Nasi Lemak dan paru jer, perut aku masih kenyang angin sebab banyak berjalan hari ni huhuhu... Macam2 orang gelar gerai nasi lemak ni..Nasi Lemak Pondan lah...Nasi Lemak Cashier Muka Ketat lah...tapi orang tetap jugak datang makan situ... Yang buat aku suka nasi lemak ni ialah dibungkus dengan daun pisang...yelah baru asli nasi lemak dalam daun pisang...Sekarang aku tengok orang letak dalam plastik...

Nasi Lemak 2 Bungkus dengan Paru
Pasal orang kata cashier tu muka ketat sebab takde senyum aku rasa janganlah terus menghukum, tadi baik jer aku borak ngan abang cashier tu bercerita pasal hal kamera, yelah korang tak ajak borak tu muka dia ketat tu macam orang hutang 40 juta hehehe...Jangan marah yer abang cashier... Tapi dah sifat dia macam tu kot, bukan aku nak backing ek sebab betul tadi aku memang borak ngan abang tu..Baik jer dia..



Okeylah kalau korang nak pergi sini senang jer korang turun kat stesen Monorail Chow Kit, turun ikut platform no 2 yer...Jangan salah platform, turun dari platform tu nanti korang terus nampak deretan pasar malam kat Chow Kit terletak kat Lorong Haji Hussein 3 kat sebelah Hotel City Villa....Bolehlah cuba...Beroperasi dari pukul 6pm - 5am

2 comments:

  1. wah.. terliur pula tengok nasi lemak tu.. murahnya 80sen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe 80 sen kira murahlah kalau masa sekarang.... mana nak carik (>_<)

      Delete